Hoe wendbaar Is uw organisatie?

De ontwikkelingen in de markt en het publieke domein volgen elkaar in steeds groter tempo op. Nieuwe wetten en regelgeving, nieuwe technologische oplossingen, nieuwe marktgebieden. Stilstaan betekent achteruitgaan, want uw concurrentie gaat door en uw dienstverlening creëert gaandeweg steeds minder waarde.

Het vermogen om snel te kunnen reageren op nieuwe ontwikkelingen is een strategische kerncompetentie geworden. 

Niet alleen het vinden van nieuwe ontwikkelingen is belangrijk. Het verschil maakt u door daadwerkelijk de benodigde veranderingen door te voeren. Snel, met kwaliteit en zonder de bestaande dienstverlening te verstoren.

Business Agility is het doel

Wendbaarheid is nodig op alle onderdelen van de organisatie. Strategische wendbaarheid om snel de doelstellingen van de organisatie aan te passen op basis van nieuwe informatie, en deze doelstellingen effectief te realiseren. Structuur wendbaarheid om de inrichting van uw organisatie naar behoefte aan te kunnen passen en proces wendbaarheid om ook de processen snel aan te kunnen passen naar behoefte.

Deze vormen van wendbaarheid vragen verder een leiderschapsstijl die de organisatorische en individuele wendbaarheid ondersteunt.

https://businessagility.institute
Business Agility model, https://businessagility.institute

Veranderaanpak Result! Flow

Onze veranderaanpak Result! Flow helpt uw organisatie om wendbaarder te worden. Deze veranderaanpak is gebaseerd op twee peilers die elkaar versterken:

 • Organisatiepsychologie en leiderschap
  Veranderen is moeilijk, daarom is het creëren van psychologische veiligheid het fundament van een wendbare organisatie. Moderne inzichten over leiderschap, gedrag en HRM helpen om psychologische veiligheid te creëren.
 • Lean organisatieontwerp
  Van binnen de organisatie naar buiten de organisatie denken zorgt voor een behoudende cultuur die bestaande organisatiepatronen bevestigt. Vanuit de klantbehoefte terugredenen naar de organisatie-inrichting geeft juist ruimte om te vernieuwen. We passen Lean principes toe om de gehele organisatie te stroomlijnen naar het creëren van waarde.

Inzet van Result! Flow

Afhankelijk van uw specifieke behoefte kan Result! Flow ingezet worden bij een individueel onderdeel van de organisatie, tot en met een gehele organisatietransformatie.

Verschillende toepassingsgebieden binnen Result! Flow
Verschillende toepassingsgebieden binnen Result! Flow

Enkele voorbeelden van de inzet van Result! Flow zijn:

 • Generiek management en HRM, en/of
 • Sturing en executie op Run processen, en/of
 • Sturing en executie op Change processen, en/of
 • Sturing en executie op Governance en Compliance processen.

Concrete voorbeelden van onze dienstverlening kunnen zijn:

 • Verbeteren van management vaardigheden;
 • Interventies op (gebrek aan) samenwerking;
 • Strategie vaststellen en effectief implementeren;
 • Strategisch/tactisch niveau besluitvorming versnellen m.b.v. Lean portfolio management;
 • Processen versnellen;
 • Programma- en projectmanagement/agile manier van werken naar een volgend niveau brengen;
 • Projecten en programma’s die stroef lopen weer vlot trekken;
 • Etc.

Onze aanpak

 1. Allereerst willen we weten wat er bij u speelt. We voeren een diagnose uit. Wij spreken de resultaten met u door en doen een voorstel. Dit voorstel is op maat voor uw situatie en kan zijn:
  • Enkele goede gesprekken;
  • Een coaching traject;
  • Een projectvoorstel waarmee een gewenste verandering bereikt moet worden;
  • Een organisatietransitie-voorstel.
 2. U kunt onze diagnose gebruiken om zelfstandig de benodigde veranderingen door te voeren. Als u behoefte heeft aan meer ondersteuning, dan sturen wij de verandering of transitie aan, op basis van een afgesproken resultaat.
 3. Nadat de resultaten zijn gerealiseerd, blijven wij gedurende een afgesproken periode de veranderingen monitoren, om deze veranderingen permanent te borgen in de organisatie.

Gedurende het hele proces zijn we samen betrokken. We bespreken de voortgang, ondersteunen elkaar en spreken elkaar aan. U mag van ons verwachten dat wij kritisch en opbouwend blijven sturen naar Flow.

Ons aanbod

Result! Managers biedt u een vrijblijvend gesprek aan van 1 uur. U legt ons uw organisatorische knelpunt voor, wij geven u direct feedback op basis van de informatie die in dat gesprek beschikbaar komt.

In veel gevallen geeft een eerste gesprek al richting voor een oplossing. In sommige gevallen is dat ene gesprek zelfs al voldoende om zelfstandig verder te kunnen. Als er behoefte is aan meer ondersteuning, dan doen wij u een voorstel voor de eerste analysefase waarbinnen wij een organisatiediagnose vaststellen.

Meer weten over Result! Flow?

Lees onze artikelen over Result! Flow.

Ondersteuning nodig?

Neem hier contact met ons op.